Kendine Şevkat Göstermeye Ne Dersin?

Kendine Şevkat Göstermeye Ne Dersin?

Kendine şefkat göstermeye ne dersin? Sence bunu hak etmiyor musun? Yoksa küçük dertlerin tutsağı olup, pişmanlıkların, başarısızlıkların, yanlış kararların, yapmadıkların, yaptıkların, yapamadıkların, vazgeçtiklerin, geride kalmışlıkların, eksiklerin…

Dönüp dönüp bunlarla mı cebelleşiyorsun? Zihinsel geviş getirme diyoruz buna. Aynı şeyleri tekrar tekrar düşünmek çözüm getirmiyor, bizi rahatsız eden duyguları daha da güçlendiriyor.

“Şöyle yapmalıydım, şunu demeliydim, söylememeliydim…” Devam edin haydi, ne değişti? Sonuç: aynı yerdeyiz. PİŞMANLIK hayatın gerçeği, “Hiçbir şeyden pişman olmadım” gibi beylik lafları geçelim. Çünkü yaşam akışı içinde illaki bir şeyler gözden kaçar.

Pişman olduğun için, pişman olmaya gerek yoktur.

Sarılamıyoruz son günlerde birbirimize, oysa sarılmak güven ve şefkat içinde olmamızı sağlayan hormonların salgısını arttırır, bilimsel bulgudur. Peki ya kendimize sarılmak nasıl olurdu? Özellikle, başarısız, yalnız ve hüzünlü hissettiğin zamanlarda kendine sarılmayı denesene.

Kelebek dokunuşu ile şefkat göster kendine. Gerçekten, yanlışların, eksikliklerin olabilir. Ya olumlu yönlerin, yapabildiklerini, göz ardı ettiğin biricik ve güzel yönlerini fark etmeye ne dersin! İnsanlık için küçük, senin için büyük bir dolu deneyimin vardır eminim. Geçmişi değiştiremezsin, ama kendini kucaklayıp gülümseyerek devam etmeyi deneyebilirsin.

Kendinden asla vazgeçmemelisin. Bunu hakettiğine inanıyorum, sen de inanmalısın!

İlginizi Çekebilir